La presència de la família a l’escola

Tenim molt present que la llar d’infants és la porta d’entrada dels infants i les seves famílies al món educatiu. Des de la nostra escola creiem que per a una bona educació dels petits a la Llar és imprescindible una bona entesa amb les famílies, perquè els pares i les mares tenen un paper clau en l’educació dels fills.

La Llar d’Infants és un complement a la família que inclou alguns dels aspectes de la vida de l’infant. Els nens més petits no poden diferenciar l’entorn i, per tant, és molt important la comunicació diària del que succeeix a casa i al centre.

Aquesta bona relació entre pares i educadors facilita als infants una visió de l’entorn positiva i coherent que els permet adquirir més seguretat en ells mateixos i un millor desenvolupament.

Però a més de la comunicació amb les famílies també treballem per a l’ implicació de les famílies en la vida de la nostra petita comunitat educativa, pensant i repensant propostes per fer que l’escola sigui de tots i per tots.

  • Es demanen pares i mares voluntaris per a les sortides. D’aquesta manera, les famílies poden viure un dia amb el seu fill, la resta de companys i l’equip educatiu. Cal dir que prèviament a la sortida o activitat, els pares o mares assisteixen a una petita xerrada on se’ls explica en què consisteix la seva col·laboració, com han d’actuar, i també se’ls explica que amb la seva presència pot ser que l’infant actuï de manera diferent a l’habitual amb el seu grup, que no s’amoïnin que és del tot normal…
  • Demanem als pares o mares que ho vulguin que formin part de la junta AMPA, col·laborant amb l’equip educatiu en l’organització d’activitats, fent de pont entre les famílies i l’escola, i aportant idees de millora o canvi.
  • Demanem a les mares o pares que ho vulguin que formin part del Consell Escolar. Així estaran al corrent del funcionament més intern del centre, i formaran part de la presa de decisions.
  • Demanem a les famílies que responguin una enquesta de grau de satisfacció del nostre servei, per conèixer la seva opinió de la nostra tasca i per demanar-los propostes de millora.
  • Demanem la col·laboració de les famílies per a realitzar festes, ja sigui aportant idees, ajudant–nos a organitzar-les o assistint-t’hi.
  • Al llarg del curs organitzem tallers per a pares i fills amb amplitud d’horaris, afavorint a les famílies que normalment no poden venir a l’escola per qüestions laborals.
  • Tenim en ment obrir un espai familiar, ara de moment serveix per realitzar actes com el mercat de segona mà que organitza l’AMPA, o per les mares que donen el pit i necessiten un lloc tranquil.