Temps d’adaptació

Establim d’acord amb les famílies, que el temps d’assistència a l’escola augmenti gradualment.

Des de fa temps oferim a les famílies, que puguin, que estiguin uns dies a l’aula del seu fill/a durant el període d’adaptació. Mica en mica aniran allargant l’estona a l’aula i finalment marxaran i deixaran l’infant. D’aquesta manera l’adaptació és molt més fàcil per tothom: famílies, infants i educadors.

El fet d’obrir les aules a les famílies, especialment durant aquests dies, afavoreix la creació del vincle amb les famílies. El fet de conviure junts educadores, família i infants fa que les professionals del centre puguin observar com és el vincle mare/pare-fill/a, i anotar-se dades importantíssimes: com el posa a dormir, quins rituals fa servir, com li dóna el biberó o el menjar, com el consola quan està trist o enfadat, el to de veu que fa servir, si li canta o no, si el gronxa o no…. Totes aquestes valuosíssimes informacions faran que quan la mare o pare ja no sigui a l’aula l’infant es trobi amb una educadora que sap moltes coses d’ell i del què li agrada.

Recomanem sempre a les famílies que els infants que portin un objecte o joguina personal que els faci sentir més protegits i com a casa.