Espais exteriors i interiors

Per educar un infant….
“Cal tota una tribu” sí, però hi ha llocs “màgics” amb uns professionals que no fan màgia, però que tenen instruments i eines per afavorir la descoberta, l’experimentació, la imaginació, la fantasia..

Amb companys i companyes amb qui relacionar-se, compartir, aprendre a conviure…

Una “selva” on sentir-se acollit, estimat, acceptat, atès, respectat, escoltat protegit, estimat, juntament amb la família, on expressar-se i comunicar, plena d’oportunitats per créixer i fer possible la meravella… d’esdevenir persona! Lourdes Pérez Pérez

“L’art d’investigar està ja en cada infant, i l’espai és el tercer educador” Loris Malaguzzi

Les aules tenen sortida directe a la terrassa i la dels petitons és una zona de cautxú .

L’hort és una proposta educativa més que oferim a la llar d’infants, on els nens i les nenes adquireixen una sèrie de valors molt importants:

  • El respecte per les plantes i el medi ambient en general.
  • Gaudir de la feina ben feta.
  • Conèixer tot el cicle de les plantes: preparem la terra, plantem la llavor, reguem, el creixement, la possible floració i finalment la collita.
  • Adonar-se que tenir cura de l’hort dóna el seu fruit.
  • Gaudir del gust de les verdures i fruites acabades de collir.
  • Gaudir cuinant i degustant els aliments de l’hort.
  • Aprendre com s’ha de cuinar cada aliment.
  • Atrevir-se a tastar aliments nous a partir de la motivació de que són del nostre hort.

El Jardí va ser dissenyat per l’equip educatiu i construït amb l’ajuda de les famílies del centre. Té diverses zones de joc on els infants poden enfilar-se, gronxar-se, amagar-se, saltar, escalar, jugar amb sorra …. tot a partir de materials naturals i envoltat de vegetació autòctona i ecològicament sostenible. També hi ha zones d’activitat més tranquil·la com poden ser les hamaques o la zona dels tipis. També hi ha diferents tipus de sorra.

Cada aula està adaptada a les necessitats dels infants que acull, amb materials i propostes de joc adequades al moment evolutiu dels infants. També disposa d’una zona de canvi. En el cas dels més grans hi ha piques i lavabos adaptats a l’edat i en el cas dels petitons hi ha dormitori amb un llit per cada infant.